Tiskovno središče

Spoštovani novinarji,

za informacije o Zvitorepki, pogovore, akreditacije na dogodke pišite na press@zvitorepka.si.
Logo (in informacije o oblikovalki Jasni Andrić) so na strani Celostna grafična podoba.
Fotografije s te spletne strani so na voljo tudi v verziji, primerni za tisk. Pišite na press@zvitorepka.si, da vam jih pošljemo. Avto fotografij je Sašo Papp.

Več informacij o Zvitorepki najdete spodaj. 

ARHIV

  1. 12.6.2008: Otvoritev Zvitorepke 
  2. 14.5.2008: Obvestilo za medije - vabilo na otvoritev (PDF; tudi kot .txt in .doc)

 

VEČ O ZVITOREPKI

Ambulanta Zvitorepka je med večjimi v Sloveniji. Vključuje dve čakalnici, prostor za pripravo pacientov, mačjo ambulanto, pasjo ambulanto, diagnostično ambulanto, predkirurško ambulanto, kirurgijo, hospital, izolatorij in laboratorij.

Pri oblikovanju Zvitorepke smo uporabili znanje in naš občutek za domače ljubljenčke. Tako smo zasnovali nadvse sodoben in razkošen koncept veterinarske ambulante za hišne živali, kakršne v Sloveniji še nismo zasledili.

Zvitorepka ima ločeni čakalnici in ambulante za pse in ostale male živali, ki se jim ob pogledu na pse lahko tresejo tačke. Že sam obisk pri veterinarju je lahko stresen za žival in lastnika, zato omejujemo strah tako, da živali, ki se med seboj ne razumejo najbolje, ločimo.

Brez stresa obisk pri veterinarju ni le prijetnejši, temveč so zanesljivejši tudi rezultati preiskav. Stres namreč dvigne pulz, hitrost dihanja, krvni sladkor itn. Na primer, muca pod stresom lahko po krvnih izvidih izpade sladkorni bolnik, v resnici pa ni z njo nič narobe, le strah jo je bilo že pred odvzemom krvi.

V sprejemnici smo uredili tudi prijeten kotiček, kjer lahko stranke popijejo kavico, pokramljajo z osebjem, vaši otroci pa se lahko zamotijo v otroškem kotičku.

Da lažje, hitreje in predvsem zanesljiveje pridemo do diagnoz, smo ambulanto opremili s sodobnimi diagnostičnimi napravami. Zato potrebujemo le minimalne vzorce krvi za preiskave, živali lahko pregledamo z ultrazvokom, endoskopom ter video-diagnostičnimi pripomočki. Naprave omogočajo, da tudi lastniki opazujejo potek dela.

V Zvitorepki poskrbimo tudi za higieno živali. Odstranjujemo na primer zobni kamen, ki lahko povzroča vnetje gingiv, slab zadah, izpadanje zob ter celo srčna in ledvična popuščanja.

V okviru Zvitorepke deluje tudi trgovina s kakovostnimi izdelki za živali, strankam pa lahko pri odločitvah tudi strokovno svetujemo.

Za prijetno delo in počutje smo poskrbeli s prostornim interijerjem, ki je čist, kot se za takšno ustanovo spodobi. Za odstranjevanje prahu, alergenov in ostalih prašnih delcev skrbi sesalni sistem, ki ne le filtrira vso nesnago, ampak tudi odvaja odsesani zrak iz stavbe, tako da možnosti kontaminacije s prahom ni.

Posebno pozornost v Zvitorepki smo posvetili vodenju medicinske dokumentacije, ki je pomembna za dolgoročno vzdrževanje zdravja živali.

Na spletni strani Zvitorepke bodo ob otvoritvi na voljo skrbno pripravljeni opisi veterinarskih postopkov. Z njimi želimo lastnikom predstaviti, kako poteka zdravljenje, kako naj žival pripravijo nanj in kaj priporočamo po odpustu domov.

Celje z Zvitorepko dobiva sodobno veterinarsko ambulanto, narejeno za zdravje, ne le zdravljenje malih živali.


Prijava